Image
4/4/2023

DEPREM BÖLGESİNDE KONTEYNER KENTLER KURULUYOR

Değerli Üyelerimiz,

Kahramanmaraş Depremi’nin ilk gününden beri TÜRKONFED ve SEDEFED olarak Türkiye’nin dört bir yanındaki üyelerimiz ve paydaşlarımızla, acil ihtiyaçların karşılanması ve yaşam alanları dahil yaraların sarılması için deprem bölgesindeki 11 kentimize yardımlarımızı ulaştırdık. Uzun vadeli barınma ihtiyaçlarının bir öncelik haline gelmesinden dolayı, TÜRKONFED, SEDEFED ve Habitat Derneği öncülüğünde kurulan Ortak İş Birliği Platformu çatısı altında Sürdürülebilir Yaşam Merkezleri Seferberliği başlattık.

"Kasaba" adını verdiğimiz Sürdürülebilir Yaşam Merkezleri kapsamında, depremden etkilenen bölgelerimizde yaraların sarılmasına katkı sağlamak; barınma, ısınma, güvenlik ve diğer temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ilki Samandağ, Hatay'da olmak üzere insana yakışır konteyner yaşam merkezleri kurulacaktır. İlk adım olarak Mağaracık ve Kurtderesi’nde toplam 15 dönümlük arazi tarafımıza tahsis edilmiş ve bu arazilere 266 konteyner yerleştirilmesi planlanmıştır. Ekte sizlerle proje bilgilendirme sunumunu, konteyner şartnamesini ve Samandağ'da projemiz için bize tahsis edilen arsaların planını paylaşmaktayız.

Seferberliğe destek olmak isteyen paydaşlarımız:

  1. Ekteki konteyner şartnamesinde bulunan konteyner ve tefrişat gereksinimlerini sağlayan konteynerlerin satın alımını yapıp, TÜRKONFED ile koordinasyonlu bir şekilde Samandağ adresine gönderim yapabilir veya,
  2. TÜRKONFED’e bir konteynerin tefrişat, kurulum ve nakliyesini de kapsayan 90.000 TL’lik ücreti veya boş bir konteynerin ücreti olan 75.750TL’yi (nakliye dahil) bağış olarak yatırabilirler. Bu yöntemi seçen üyelerimiz için banka hesap bilgileri ayrıca iletilecektir.

Sorularınız ve daha ayrıntılı bilgi için krizmasasi@turkonfed.org maili ya da 0542 411 18 42 numaralı telefon üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla aşacağımıza inanıyoruz.

Saygılarımızla,

SEDEFED
Sektörel Dernekler Federasyonu
Refik Saydam Cad. Akarca Sok. No.41 Tepebaşı Beyoğlu/İstanbul
Telefon: +90 212 251 73 00
Email: info@sedefed.org

 

Ekler:

Konteyner Kent Projesi

Konteyner Kent Teknik Şartnamesi

 

Arama

Koteder Sosyal Medya