BİRLEŞME VE BÖLÜNMELERDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Müdür, PwC

18 Kasım 2014

Karşılaşılan Sorular, Tartışmalar

.6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nundan farklı neler getirmiştir? Şirketlerin birleşmeleri için aynı türden olma zorunluluğu halen uygulanmakta mıdır?

.Birleşme ve bölünme işlemlerinde temel alınacak bilançolar konusundaki gelişmeler nelerdir?

.Ayrılma akçesi konusunda ne gibi tartışmalar mevcuttur?

.Tescil günü neden önemlidir?

.Kolaylaştırılmış bölünmede süreler nasıl kısaltılabilir?

.«Squeeze out» bölünmede uygulanabilir mi?

.Bölünme işlemlerinde i) gayrimenkul, ii) iştirak hissesi, iii) işletme bölünebilmektedir. Fakat işletmenin bölünmesi vergisel açıdan mümkün müdür?