Etik Zirvesi 2014

12 Haziran 2014

KOTEDER üyelerine %50 indirimli !

Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü

“İdealler ve Gerçekler”

Kriz sonrası dünyada, özünde değerler ve sürdürülebilirlik olan yeni bir işletme modeli ortaya çıkıyor.

50 seneyi aşkın bir süredir geçerli ekonomi felsefesi olarak okullarda öğrettiğimiz ve iş yönetme pratiğimizin temel taşı olarak kabul ettiğimiz, merkezinde tüketim toplumu olan kapitalizm, “sorumlu kapitalizm” kavramına doğru evriliyor.

Değişen ekonomik ve sosyal düzen ile birlikte şirketler her geçen gün güçlenen ve sürekli genişleyen etki alanlarıyla, sadece kendi hissedarlarını ve çalışanlarını değil, ülkelerinin, hatta dünyanın bir ucundaki ülkelerin ekonomik ve sosyal düzenini etkiler hale geldiler.

Şirketlerin varoluş amacının sadece kar elde etmek olduğu günler geride kaldı. Bir şirketin başarısını tanımlayan unsurlar içinde sorumlu vatandaşlık, sürdürülebilir üretim politikalarının etkinliği, inovasyon politikaları ve itibar en az finansal veriler kadar önemli bir hal aldı.

Etik Zirvesi 2014\’ de, merkezinde sürdürülebilirlik ve sorumlu yöneticilik kavramlarını barındıran bu yeni iş yapma modelinin, İDEALLER VE GERÇEKLERİ arasındaki ilişkiyi tartışacak, temel iş etiği ilkelerini idare ettikleri şirketlerde gerçeklerle buluşturmakta lokomotif olan yöneticilerin tecrübelerini dinleyecek, gelecek planlarına kulak vereceğiz.

Zirve Programı

12:30 – 13:00 Kayıt
13:00 – 14:30 Paralel Çalıştaylar

Çalıştay 1 – Yolsuzlukla Mücadele ve Şirket Süreçlerinin Şeffaflaştırılması
Çalıştay 2 – Bir Suistimalcinin Profili
Çalıştay 3 – Rekabet Hukuku ve Yönetici Sorumluluğu
Çalıştay 4 – Birleşme ve Satınalmalarda Uyum Riskleri Yönetiminin Önemi
Çalıştay 5 – Güven: Ekonomideki Anahtar Etken
14:30 – 15:00 Kahve arası

15:00 – 15:45 Açılış konuşmaları

Mehmet Buldurgan , TEİD Yönetim Kurulu Başkanı
Prof. Dr. Atilla Eriş , Bilgi Üniversitesi Rektör Yardımcısı
15:45 – 16:30 Sunay Akın

His Senetleri ve İş etiği üzerine sohbet.
16:30 – 17:00 İdealler ve Gerçekler Araştırma Sonuçları

17:00 – 17: 15 Kahve Arası

17:15 – 18:45 İdealler ve Gerçekler Paneli

Bu panelde bütünlük risklerinin etkin yönetimi ile idealler ve gerçekleri birbirine yaklaştıran yöneticiler ile iş hayatı dinamiklerini etik ekseninde tartışacağız.

Moderatör: Tayfun Zaman, TEİD Genel Sekreteri

Panelistler:

Kamil Başaran , Tofaş CEOsu (*)
Hüseyin Gürer , Deloitte Türkiye CEOsu
Cafer Bakırhan , Deniz Yatırım Menkul Kıymetler Yön. Kurulu Başkan Vekili
Erhan Baş , Bilim İlaç Genel Müdürü
Nalan Erkarakaş , KOTEDER Yönetim Kurulu Başkanı
18:45 – 19:00 Değerlendirme ve Kapanış Konuşması

Prof. Dr. İlter Turan , İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, Emeritus Profesör
19:00 – 21:00 Akşam yemeği

Eğitim ile ilgili daha detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayınız.

Kayıt formu için tıklayınız.