KOTEDER de Yönetim Değişti

Sermaye piyasalarında yaşanan değişim rüzgarı, Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği’ne (KOTEDER) de uğradı. Hisse senetleri BİST'te işlem gören 300’ün üzerindeki şirket yöneticilerini bir çatı altında toplayan KOTEDER yeni bir döneme ‘merhaba’ dedi. Dün yapılan Genel Kurul toplantısında KOTEDER Yönetim Kurulu’na seçilen ekip, sorunları çözecek, sektöre heyecan getirecek ‘yeni bir vizyon’un temsilcileri olarak gösterildi.

Nalan Erkarakaş, İlhami Koç, Serdar Eser, Ayhan Yavrucu, Ali Ergin Şahin, Kadri Samsunlu, Kudret Vurgun, Mehmet Aktaş’ın seçildiği, başkanlığına Park Elektrik ve Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nalan Erkarakaş’ın getirildiği KOTEDER Yönetim Kurulu için “Sektördeki yeni yapılanmanın mimarı olacak önemli isimler” denirken, böyle bir ekibin her zaman bir araya gelmeyeceği, otoritelerle sağlıklı bir köprü kurma yolunda atılacak adımlar için çok önemli kişiler olduğu ifade edildi.

Bulundukları konum itibarıyla, yetkileri ve etkileri tartışılmaz bu isimlerin otoritelerle yeni dönemde daha yakın temasta bulunacağı ifade edildi. İki yıl süreyle göreve getirilen KOTEDER yönetiminin ülke kalkınmasındaki itici gücün özel girişime dayalı halka açık anonim ortaklıklar olduğu fikrinden yola çıkarak halka açıklığın özendirilmesi ve bu yolla sermayenin tabana yayılmasının hızlandırılması için yoğun bir mesai vermesi bekleniyor.

İŞTE KOTEDER YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

* Nalan Erkarakaş (Park Elektrik ve Madencilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı)
 * İlhami Koç (İş Bankası A .Ş Genel Müdür Yardımcısı)
 * Serdar Eser (Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş Genel Müdür &Yönetim Kurulu Üyesi)
 * Ayhan Yavrucu (Alarko Holding A.Ş CEO)
 * Ali Ergin Şahin (Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Tic.A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi)
 * Kadri Samsunlu ( Akfen Holding A.Ş CFO
 * Kudret Vurgun (Acıselsan Acıpayam Seluloz San. A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi)
 * Mehmet Aktaş (Yaşar Holding A.Ş CEO)
 * İki yıl süre ile görev alacak Yönetim Kurulu’nun başkanlığına Nalan Erkarakaş getirildi.