KOTEDER-TÜSİAD BİRLEŞME/BÖLÜNMELER ORTAK SEMİNERİ 18 KASIMDA YAPILDI!

KOTEDER olarak TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu, ile birlikte “Halka Açık Şirketlerde Birleşme ve Bölünmeler” başlıklı seminerimizi 18 Kasım 2014 günü Meşrutiyet Caddesi No:46, Tepebaşı, İstanbul adresinde TÜSİAD Konferans Salonunda gerçekleştirdik. Seminere piyasa profesyonellerinden oluşan toplam 60 kişi katıldı.

KOTEDER Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Nalan ERKARAKAŞ ve TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu Başkanı Sn. Nevin İmamoğlu İPEK tarafından yapılan açılış konuşmalarından sonra başlayan seminerde;

Yeni Türk Ticaret Kanunu ve Yeni Sermaye Piyasası Kanununu sonrası çıkarılan ikincil düzenlemeler ve uygulamalar ışığında halka açık şirketlerin taraf olduğu birleşme ve bölünme işlemlerinde özellikli hususlar ve yaşanan sorunlar ile çözüm yöntemleri uzman konuşmacılar tarafından anlatıldı.

TÜSİAD Sermaye Piyasaları Çalışma Grubu Başkanı Nevin İmamoğlu İPEK ile LBF PARTNERS Hukuk ve Danışmanlık Firması’ndan Dr. Nusret ŞİMŞEK "Birleşme ve Bölünmeye İlişkin Uygulamalarını"  Sermaye Piyasası Mevzuatı açısından değerlendirdi ve uygulamada yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerilerini paylaştılar.

GSG Attorneys at Law Hukuk Firması Uzman Hukukçuları Nilgün Serdar ŞİMŞEK ve Sezil ŞİMŞEK "Birleşme ve Bölünmelerde Türk Ticaret Kanunu açısından Özellikli Hususlar" anlatıldı ve uygulamada yaşanan sorunlar ve pratik çözümleri anlatıldı.

Katılımcılar konuşmacılara yönelttikleri özel sorularına tam ve doyurucu cevaplar aldılar.

Seminerin adeta bir özel eğitim programına dönüştü. Bu nedenle, TÜSİAD  Sermaye Piyasaları Grubu Başkanı ve KOTEDER  Yönetim Kurulu Başkanı önümüzdeki günlerde yine aynı konuda ve daha kapsamlı olarak bir "Özel Eğitim Programı" düzenlenmesi konusunda mutabakata ulaştı.

http://www.vergidunyasi.com.tr/images/new/tw.png                    http://www.vergidunyasi.com.tr/images/new/fb.png